Sohvien ja tuolien hoito-ohjeet

Kalusteet tarvitsevat säännöllistä huolenpitoa, näin saat nauttia niistä pidempään! Huolehdi hellästi ja puhdista tarvittaessa.

 

Sohva tai nojatuoli on mukanasi päivittäisessä elämässä. Säännöllinen huolto siis kannattaa!

Irrallisia sohvatyynyjä on syytä pöyhiä jokaisen siivouksen yhteydessä. Ecosupersoft -tyynyille riittää kevyt pöyhintä. Tyynyt on helpoin pitää muodossaan, kun niitä pöyhii säännöllisesti. Naava sohvan irrotettavat tyynyjen päälliset voi tarvittaessa myös käyttää pesukoneessa, jos verhoilukangas on vesipestävä. Tarkista kuitenkin AINA  ensin soveltuuko kangas vesipestäväksi! Pesu helpottaa muodon palautumista ja samalla tyynyä voi asetella uudelleen alkuperäiseen muotoonsa.

Sohville ja nojatuoleille, joissa ei ole irrotettavia tyynyjä riittää imurointi ja tarvittaessa tahrojen poisto liinalla tai puhdistusaineella. Vesipestävät kankaat voi myös puhdistaa tekstiilipesurilla, muistatahan aina ensin tarkistaa pesuohjeet! Verkkokaupan kankaille löydät hoito-ohjeet täältä: Kankaiden hoito-ohjeet

Kankaiden pintaan voi  toisinaan syntyä pientä nukkaa. Erityisesti luonnonkuituiset kankaat, kuten Facet villakangas tai kankaat, joissa on pitkiä langanjuoksuja, kuten buklee kankaat, voivat nyppyyntyä hiukan käytössä. Säännöllinen pinnan imurointi auttaa estämään nukkaantumista, mutta jos pinnalle ilmestyy pientä nukkaa, voit varoen käyttää myös nukanpoistokonetta. Nukkaantuminen voi toisinaan johtua myös siitä, että kankaan pintaan irtoaa kuituja muista tekstiileistä. Istuessa kuituja irtoaa vaatteista tai sohvalla käytettävistä torkkupeitosta. Aina nukka ei siis johdu varsinaisesti kankaan nukkaantumisesta, vaan kahden kuidun toisiinsa kiertymisestä.

Sohva tai nojatuoli kannattaa heti uutena suojata verhoilusuoja-aineella. Tehokas ja helppokäyttöinen Softcare-verhoilusuoja muodostaa tekstiilikuitujen ympärille näkymättömän molekyyliverkon, estäen lian ja kosteuden imeytymisen kankaaseen. Softcare verhoilusuoja ei vaikuta tekstiilin ominaisuuksiin millään tavalla. Suojaus kannattaa tehdä kaikille tekstiilipinnoille, mutta erityisen tärkeää suojaus on vaaleille tekstiileille. Suoja ei muuta kankaan ulkonäköä eikä hengittävyyttä. Tavallisessa käytössä suojaus kestää noin kaksi vuotta. Tilaa Softcare suojatuote tästä: Softcare tekstiilien hoitopakkaus 

Tarvittaessa teemme suojakäsittelyn valmiiksi jo tehtaalla! 

Kysy lisää: info@haapalafurniture.fi tai lisää palvelu tilaukseesi kassalla! 

Tässä ohjeita sohvan tai nojatuolin hoitoon:

  1. Imuroi sohva noin kerran kuussa.
  2. Käytä nukanpoistokonetta varoen, mahdolliseen nukkaantumiseen.
  3. Pöyhi irtotyynyjä tasaisin väliajoin.
  4. Jos tyynyt on irralliset, niin vaihda välillä tyynyjen paikkaa.
  5. Poista tahrat mahdollisimman nopeasti. Jos kyse on nesteestä, niin imeytä kaikki ylimääräinen neste, vaikkapa talouspaperilla kevyesti painellen. Tämän jälkeen yritä puhdistaa kostealla mikrokuitu, tai vastaavalla liinalla.
    Pienet tahrat lähtevät esimerkiksi Softcare tekstiilien hoitopakkaus  puhdistusaineella. Monet kankaat voit pestä myös pesukoneessa, mikäli kankaan hoito-ohjeissa niin sanotaan! TARKISTA AINA ENNEN PESUA, maahantuojan ohjeista, soveltuuko kyseiselle kankaalle vesipesu koneessa!
  6. Tutki onko sohvan ja tuolien jalat kireällä ja kiristä tarvittaessa jalkoja tasaisin väliajoin, esimerkiksi kerran kuussa.

 

 

Toimitamme tuotteet kotiin ympäri Suomen.
Maksutapoja kaupassamme on monia. Voit ostaa tuotteitamme verkkopankin, luottokortin tai osamaksun avulla.
Autamme mielellämme, jos sinulla herää jotain kysyttävää. Voit soittaa meille, tai lähettää sähköpostia.
Tuotteillamme on 20 vuoden runkotakuu

Tuet samalla suomalaista työtä ja - lähituotantoa ja pienennät hiilijalanjälkeäsi.