Toimitamme tuotteet kotiin ympäri Suomen.
Maksutapoja kaupassamme on monia. Voit ostaa tuotteitamme verkkopankin, luottokortin tai osamaksun avulla.
Autamme mielellämme, jos sinulla herää jotain kysyttävää. Voit soittaa meille, tai lähettää sähköpostia.
Tuotteillamme on 20 vuoden runkotakuu

Tuet samalla suomalaista työtä ja - lähituotantoa ja pienennät hiilijalanjälkeäsi.

 

 

 

Tarinamme

Haapalan huonekalutehtaan tarina sai alkunsa vuonna 1982. Oli nuorimies, jolla oli hiukan kokemusta huonekalujen ovelta ovelle myynnistä. Verhoilun saloja hän oli opiskellut naapurin Raimon huonekaluverstaalla. 

Oli myös kova into tehdä jotain käsillään ja elättää siinä sivussa perheensä…

Jurvan kotiteollisuuskoulua oli käytynä yksi vuosi ennen kuin armeija kutsui. Sitä ennen vähän keskikoulua ja siinä sivussa töitä Essolla 13- vuotiaasta lähtien.

Alussa ei ollut paljoa, ainoastaan autotalli, sisu ja 1570 silloista markkaa, jotka nekin olivat lainassa vanhimman lapsen Kain lapsilisä tililtä. Autotalliin rakennettiin ensimmäinen noin 50 neliöinen verstas. Verstaalle rakennettiin verhoilu / leikkuupöytä, muutama hylly seinille ja niin ensimmäinen ”tehdas” oli valmis. Vanha ompelukone, kompressori ja verhoilupyssy löytyivät parilla sadalla vaimon sukulaisen navetan periltä. Ensimmäinen homma oli saada vanhat romut pelaamaan.

Ensimmäisinä vuosina muistan elävästi, kun toinen poikamme Kari oikeastaan asui verstaalla kanssani. Pikku poika touhusi siinä isolla leikkuupöydällä omia touhujaan. Piirteli isälle uusia kalustomalleja ja välillä hypättiin vanhaan ”koppiautoon” ja lähdettiin taas tarvikkeiden hakuun. Siinä se oli elämä mallillaan ja aika juoksi. Kari on edelleen firman palveluksessa, joskin tekee nykyään ihan muita hommia, kun piirustuksia isän iloksi. Ehkä siinä isän touhuiluja katsoessa tarttui Kariinkin sitä ”huonekalupölyä”. Kari vastaa nykyään tehtaalla tietotekniikasta, tuotannosta ja kuljettaa kalustoja ympäri suomen. 

Sitten tuli vuosi 1987 ja isäni Martti Haapala jäi varhennetulle eläkkeelle työstään. Eräänä iltana hän soitti ja kertoi, että nyt olisi myynnissä halpoja rakennuselementtejä ja tonttia olisi täällä meidän pelloillamme yllin kyllin, että lähdetäänkö katsomaan huomenna. Hetken siinä mietin, ja sanoin: ”mennään vaan”. Ja niinhän siinä kävi, että seuraavan vuoden syksynä 1988, oli ensimmäinen osa 270 neliötä tehdasta pystyssä Kauhajoen Turjankylässä. Tässä kohtaa erityismaininta ja kiitos jo edesmenneille vanhemmilleni isälleni Martille ja äidilleni Sirkalle, jotka olivat Kauhajoelle muuton jälkeen todella paljon mukana tehtaan toiminnassa.

Tässä oli alku kaikelle vähän suuremmalle. Aloimme tekemään Kleopatra nimistä kalustoa, joka koristi tuhansien ja tuhansien asiakkaitten kotia 1990 luvun alkupuolella. Epäilisin, että löytyy vielä monesta kodista tälläkin hetkellä. Laajensimme 90-luvulla useampaan eri otteeseen ja lamakin meni ikään kuin huomaamatta ohi. Pojat Kai ja Kari varttuivat, kävivät koulut ja armeijat ja siirtyivät siitä sitten firman työntekijöiksi, myös vaimo Marita tuli konttoriin töihin.

 

Meillä oli lähiympäristössä useampi pienempi verstas, jota tekivät meille kalusteita alihankintana. Itse ajelin kuorma-autolla pitkin Suomea kuskaten tavaraa liikkeisiin ja päivät olivat todella pitkiä välillä. Oli Maskua, Askoa, Sotkaa, ja satoja yksityisiä liikkeitä, mihin kalusteita vietiin.

Alusta alkaen päällimmäisenä ajatuksenani oli, että heti ensimmäinen kalusto tehdään niin hyvin ja huolella, ettei taatusti tulisi huonoa palautetta asiakkailta. Ensimmäistä tehtiin ja purettiin ja taas tehtiin. Tätä samaa ajatusta tuotteitten laadusta on tinkimättömästi noudatettu nyt lähes 40-vuotta ja siitä ei tingitä. Voimme ylpeänä todeta, että tuotteiden laadusta ja toimitusten varmuudesta olemme saaneet koko toimintamme ajan vain positiivista palautetta. Olemme valmistaneet huonekaluja lähes kaikille suomalaisille huonekaluketjuille ja yksityisille kauppiaille Suomessa. Olemme saaneet vuoden tavarantoimittajan tittelin useasti tässä vuosien saatossa, joka jo sinänsä on tae siitä, että tuotteemme ovat laadullisesti ensiluokkaisia.

 

Aika pian itselleni selvisi, ettei kannata tehdä samanlaisia huonekaluja, kuin muut tekevät. Halusin suunnitella ja tehdä ihan ”omannäköisiä” sohvia ja tuoleja. Tämä on ehkä ollut, niin siunaus, kuin kirouskin! Olemme joskus yrittäneet muuttaa mallistoamme hyvinkin radikaalisti, ja mennä siihen niin sanottuun ”valtavirtaan”, mutta olemme todenneet sen meille vääräksi tieksi.

Tästä esimerkkinä sattumus, kun olimme kerran Seinäjoella messuilla, juttusille tuli vanha tuttu kauppias. Seisoimme siinä omalla uusien malliemme osastolla, kun kauppias tokaisi minulle: ”Mitäs sä Jouko täällä toisten osastolla seisoskelet, mennään katsomaan sun malleja teidän omalle osastolle”. Siinä sitä piti sitten vähän nolona sanoa, että me kyllä me olemme meidän omalla osastollamme. Silloin oli yritetty uudistua liikaa, ja muuttaa mallistoa liikaa, niin että meidän omaksi sitä ei enää tunnistanut.

On oikeastaan hienoa, kun meidät tunnistetaan, siitä että teemme ”erilaisia huonekaluja” kun muut valmistajat. Eli olemme onnistuneet, siinä alkuperäisessä suunnitelmassa tehdä ”omannäköistä” designia ja mallistoa. Tällä linjalla jatkamme edelleen

Me täällä Haapala Furniturella teemme edelleen tuotteemme 100 % Suomessa. Käsityön leima on kaikissa tuotteissamme vahvana, emmekä tee mitään varastoon, vaan kaikki tuotteet räätälöidään asiakkaan tilausten mukaisesti. Kuluttaja saa juuri hänelle käsityönä Suomessa valmistetun sohvan tai tuolin. Sitä ei oteta mistään varaston hyllystä, liukuhihna tuotannon tuottamana, ja tuhansia kilometrejä laivarahtina kulkeutuneena, vaan kaikki tuotteemme valmistetaan mahdollisimman ekologisesti lähituotantona. Lähes kaikki tuotteissamme käyttämät osat ja komponentit tulevat alle 30 km päästä tehtaastamme. Kuljetamme tuotteet asiakkaillemme pääosin omalla autollamme ja näin vältymme välivarastoinneilta. Tämä on meidän panoksemme vastuulliseen ja ympäristöystävälliseen tuotantoon.

– Jouko Haapala, Yrittäjä